O buna parte a culturii cafelei s-a dezvoltat in Imperiul Otoman. Unul dintre cele mai raspandite moduri de preparare a cafelei vine de la turci. Cafeaua turceasca este neagra si dulce.
De ce ingrediente ai nevoie:
De ce ingrediente ai nevoie:
- Cafea turceasca, macinata pudra
- Zahar
- 2 cesti de cafea
- Ibric turcesc de cafea
- Pahar cu apa
- Rahat turcesc.
- Se pune in ibric apa, masurand cantitatea de apa in functie de numarul cestilor pe care vrem sa le pregatim. Daca avem numai 2 cesti de cafea, se toarna in ibric 2 cesti cu apa rece. Este important sa tinem cont ca acest tip de cafea se pregateste la foc mic si numai din cafea foarte fina, pudra.
- Se adauga in apa rece 2 lingurite de cafea turceasca macinata pudra si 2 lingurite normale de zahar si se amesteca. Se pune ibricul la foc mic, continuand amestecatul, pana incepe sa se ridice spuma. Se ia de pe foc, amestecand
- read more: http://www.moretto.ro/cum-se-prepara-cafeaua-turceasca/
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu