joi, 14 iulie 2011

Cum se prepara cafeaua turceasca


O buna parte a culturii cafelei s-a dezvoltat in Imperiul Otoman. Unul dintre cele mai raspandite moduri de preparare a cafelei vine de la turci. Cafeaua turceasca este neagra si dulce.
De ce ingrediente ai nevoie:
  • Cafea turceasca, macinata pudra
  • Zahar
  • 2 cesti de cafea
    • Ibric turcesc de cafea
    • Pahar cu apa
    • Rahat turcesc.
    Cum se prepara:
    • Se pune in ibric apa, masurand cantitatea de apa in functie de numarul cestilor pe care vrem sa le pregatim. Daca avem numai 2 cesti de cafea, se toarna in ibric 2 cesti cu apa rece. Este important sa tinem cont ca acest tip de cafea se pregateste la foc mic si numai din cafea foarte fina, pudra.
    • Se adauga in apa rece 2 lingurite de cafea turceasca macinata pudra si 2 lingurite normale de zahar si se amesteca. Se pune ibricul la foc mic, continuand amestecatul, pana incepe sa se ridice spuma. Se ia de pe foc, amestecand
  • read more: http://www.moretto.ro/cum-se-prepara-cafeaua-turceasca/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu